Kahvittelua ja uutisia.

Ah, mikä vapaus gradun palauttamisen jälkeen! Vaikka sen jälkeen onkin ollut kaikenlaista pientä hommaa - rahaa pitää kuitenkin hankkia jollakin tavoin - on ollut aikaa myös vain istuskella, lukea kirjoja ja juoda kahvia. Aion jatkaa tätä vielä elokuun toivottavasti pitkään jatkuvassa lämmössä, mutta suositukseni tähän mennessä kierretyistä kahviloista Helsingissä:

Villipuutarha Kalliossa, Roskapankin vieressä.
+ epätavallinen sijainti
+ sisustus
+ suhteellisen laaja haudutetun teen valikoima, ruokia en vielä testannut

- hintavahko (tee 3,50€)
- epämukava tuoli, mutta sohvia oli myös tarjolla
- usein täynnä

Cafe Regatta
+ sijainti meren rannalla - voi katsella melojia ja Espoota
+ kahvikupin hinta: santsikupin ottaessa saa 5 senttiä takaisin, asia joka mainitaan aina kahvilaa esiteltäessä
+ erikoinen kokonaisuus kaikin puolin Sibelius-monumentin kupeessa

- pieni valikoima syötäviä asioita
- kitschin määrä on yliampuvaa jopa minulle

Viinikahvila Viola
+ sijainti Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa
+ vehreä puutaloympäristö
+ suomalaisia marjaviinejä

- santsikuppi kahvia maksaa ylimääräistä (kahvi 2,20€)
- hintavahkot leivonnaiset

Erityistä tuntuu olevan se, että nämä kahvilat ovat hiukan syrjässä keskustasta, jonka ovat valloittaneet ketjukahvilat ja muut steriilit paikat. Näissä on tunnelmaa - voin suositella kaikkia lämpimästi!

Sitten uutisiin: ensinnäkin, kuten mainitsin alussa, se gradu on palautettu. Valmistumista odotellaan. Toiseksi, olen menossa Brysseliin harjoitteluun EU:n komissioon, DG EuropeAidiin toimistoon, joka keskittyy ihmisoikeus- ja konfliktikysymyksiin. Viisi kuukautta lokakuusta eteenpäin olisi tarkoitus viettää siellä. Kolmanneksi voin vielä mainostaa Kassandrakuoromme keikkoja ensi torstain Kuorojen kierroksella, joka avaa Art Goes Kapakka -festarit. Viimeinen kerta ainakin näillä näkymin nähdä/kuulla minut tässä kuorossa, jonka joudun - surullista kyllä - jättämään vuodeksi tuon Brysselin takia.

torstai 13.8.
klo 20 Corona, perinteikäs biljardibaari Eerikinkadulla
klo 21 Soul Kitchen, lungimpi ravintola-baari Kalliossa
klo 22 Siltanen, über-trendikäs uusi baari Hämeentiellä

Valitse omasi ja tule kuuntelemaan!

LISÄYS: Neljäs, pieni ylpeyden aihe ilmestyi viime viikon maanantaina postiluukusta kopsahtaneessa Helsingin Juhlaviikkojen tabloid-lehdessä (jaettiin Hesarin välissä, ja myös monissa ilmaisjakelupisteissä). Siinä oli mukana kirjoittamani pieni juttu Stefan Kaegin ohjaamasta Radio Muezzin -teatteriesityksestä Juhlaviikoilla. Kirjoitin ensimmäistä kertaa 400.000 kappaleen painoksena leviävään tuotteeseen...

Comments

LL said…
Nyt on tullut uusi kahvila, Cafe Helsinki, Urheilukadun ja Nordenskiöldinkadun kulmaan. Mannermaista meininkiä, erittäin suositeltava paikka.
Anonymous said…
Ett stort grattis till framgångarna o lycka till i Bryssel - kanhända vi kanske ses där!

Ann & Kjell
Minkki said…
Kannattaa kokeilla Fredan Krulla´sia, itävaltalaista konditori-kahvilaa. Lounaskeitot maukkaita ja kasvis/kalapainotteisia. Haudutetut teet jotain kolmesta eurosta ylöspäin, mutta sillä hinnalla irtoaa kokonainen kannu. Kakut muistaakseni vitosen ja hintansa väärti - suosittelen erityisesti Schwarzwälder Kirschtortea, nam! Ja pöytiintarjoilusta tulee aina jotenki olo, että olisi jossain muualla kuin Helsingissä :D
Johan said…
Hello from Holland

Popular posts from this blog

Ah, les belges!

Henna Senegalese way

Music of Bhutan